Food & Wines

 

 

Tenuta Caparzo - La Caduta

Italië - Toscane


Deze dieprode, complexe Rosso di Montalcino is het kleine broertje van Brunello, één van de meest gerenommeerde wijnen van Italië.  Hij heeft een geraffineerd en complex boeket, met aroma's van vanille en donkere bosbessen.
 

De Rosso di Montalcino wordt als het kleine broertje van Brunello beschouwd. Brunello behoort samen met Barolo en Amarone tot de 3 koningen van Italië. Rosso en Brunello zijn beiden gemaakt van 100% Sangiovese, het verschil zit hem vooral in de vatlagering, die bij Brunello veel langer zal zijn.
Voor de productie van deze Rosso di Montalcino DOC reserveerde Caparzo een 7,5ha grote wijngaard, ten zuiden van Montalcino, "La Caduta" genaamd.  
Prachtige intense, diep robijnrode kleur; met een geraffineerd en complex boeket, met aroma's van vanille en donkere bosbessen.  Krachtige, harmonieuze rode wijn.

Regio:

  • DOC Rosso di Montalcino

Land:

Wijnbouwer:

Tenuta Caparzo

Caparzo bezit ongeveer 90ha wijngaarden in de Toscaanse gemeente Montalcino.  Hier plantten zij voornamelijk Brunello, Rosso di Montalcino en Sangiovese aan.
Bij Caparzo is hun activiteit voornamelijk gericht op het verkrijgen van hoogwaardige producten, bekomen door een combinatie van ambachtelijke technieken, gecombineerd met een modern en efficiënt management.

meer over Tenuta Caparzo ...

Vanaf 8 november 2018 restaurant ook open op donderdag avond en vrijdag middag.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: