Food & Wines

 

 

Famiglia Pasqua - PassioneSentimento Rosso

Italië - Veneto


Deze reeks wijnen zijn geïnspireerd op de "love story" van Romeo en Julia,  waardoor Verona over de hele wereld bekendheid verwierf...
Duizenden toeristen bezoeken jaarlijks de meest romantische plaats in de stad: het gekende balkon van de legende van Romeo en Julia, en laten hun liefdesboodschappen achter in het steegje dat naar Julia's huis leidt.
Het is een foto van een fragment van deze muur die als etiket van deze PassioneSentimento wijnen wordt gebruikt.  
Als dat geen prachtig verhaal is om te vertellen aan jouw feesttafel!

Voor het ontwikkelen van deze wijn gaan traditie en moderne wijntechnieken hand in hand.
Een gedeelte van de handgeplukte druiven worden, net als bij de productie van amarone wijnen, in houten kisten gedroogd, tot ze +/- 30% van hun vochtgehalte verliezen.  Dit om een hoger suikergehalte en meer karakter en aroma's in de wijn te bekomen.  Deze gedroogde druiven vormen een blend met de andere druiven en worden samen gevinifieerd.  Na een vatlagering van 3 maanden bekomt men een robijnrode wijn, met hints van kersen en pruimen.  Een zeer krachtige en kruidige wijn, met mooie ronde tannines.

Land:

Wijnbouwer:

Famiglia Pasqua

Sinds 1925 ademt de familie Pasqua een verhaal van wijn en wijngaarden met diep gewortelde lokale tradities.  Gestart vanuit Verona, in de Veneto regio, delen drie generaties met een Veroons hart en internationale "soul" dezelfde passie:  de viticultuur en het produceren van unieke wijnen.

meer over Famiglia Pasqua ...

Onze POPup in Halle is definitief gesloten.  Onze wijnen zijn opnieuw verhuisd naar Heikruis en daar te koop.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: