Food & Wines

 

 

Famiglia Pasqua - PassioneSentimento Bianco

Italië - Veneto


Deze reeks wijnen zijn opgedragen aan dé liefdesstad bij uitstek : VERONA
Het etiket vertelt het meest bekende liefdesverhaal ter wereld van Romeo en Julia, door een beeld weer te geven van de duizenden liefdesboodschappen die worden achtergelaten in het steegje naar het huis van Julia.
Unieke wijnen met een verhaal...

Passimento verwijst naar de traditionele vinificatietechniek "appassimento", die men toepast bij het maken van amarone en recioto in Italië.
Voor het bekomen van deze witte wijn worden de druiven gedroogd in de fruttaio (soort houten kisten), met het doel een hogere suikerconcentratie en bloemenaroma's te bekomen. 
Na vinificatie gaat een deel van de wijn voor enkele maanden op eiken vaten, wat voor een elegante en unieke witte wijn zorgt, met een rijke structuur en mineraliteit. Intense aroma's van citrus, amandel en perzik. 
Deze semi-appassimento techniek is uniek en voor het eerst toegepast door de familie Pasqua. De resultaten zijn verbluffend. De wijn wint aan structuur, finesse en complexiteit.
 

Regio:

  • IGT Veneto

Land:

Wijnbouwer:

Famiglia Pasqua

Sinds 1925 ademt de familie Pasqua een verhaal van wijn en wijngaarden met diep gewortelde lokale tradities.  Gestart vanuit Verona, in de Veneto regio, delen drie generaties met een Veroons hart en internationale "soul" dezelfde passie:  de viticultuur en het produceren van unieke wijnen.

meer over Famiglia Pasqua ...

Onze POPup in Halle is definitief gesloten.  Onze wijnen zijn opnieuw verhuisd naar Heikruis en daar te koop.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: