Food & Wines

 

 

Maison Antech - Crèmant de Limoux Cuvée Emotion

France - Limoux


Deze prachtige wijn heeft een lichtroze tint met tonen van kersen, aardbeien en bloemen. Deze heldere elegante mousserende rosé is gemaakt op traditionele wijze, waarbij de wijn minstens 15 maanden in de fles heeft gezeten voordat hij voor het eerst gedronken wordt.

Deze prachtige wijn heeft een lichtroze tint, met levendige reflecties en fijne bellen. In de neus vinden we aroma's van rood fruit en lentebloemen, in de mond tonen van kersen, aardbeien en bloemen. Deze heldere elegante mousserende rosé is gemaakt op traditionele wijze, waarbij de wijn minstens 15 maanden in de fles heeft gezeten voordat hij voor het eerst gedronken wordt.

Regio:

  • Limoux

Land:

  • Frankrijk

Wijnbouwer:

Maison Antech

De AOC Limoux maakt deel uit van de Languedoc, waar wijnmakers trots zijn op hun geschiedenis, tradities en hun wijnen.  Zo ook is Maison Antech een wijnhuis met een lange geschiedenis.  Limoux is gelegen tussen Carcasonne en de uitlopers van de Pyreneën. 41 gemeenten vallen onder de appelatie Limoux.  Er is in Limoux een quota vastgelegd voor de opbrengst van de wijnstokken van 50Hl/Ha,  dit is één van de laagste van Frankrijk.
Het plukken gebeurt uitsluitend manueel, en dit voor alle appelaties binnen de Limoux.  Op de percelen van Maison Antech kan je volgende cépages weervinden: Mauzac, Chardonnay, Chenin en Pinot Noir.

meer over Maison Antech ...

Vanaf 8 november 2018 restaurant ook open op donderdag avond en vrijdag middag.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: