Food & Wines

 

 

Champagne Prévoteau-Perrier - Cuvée Rosé

Frankrijk - Champagne


Deze rosé champagne is een assemblage van de brut tradition champagne van Prévoteau-Perrier (Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier), met Pinot Noir afkomstig van vieilles vignes, op eiken vaten gerijpt.  

Deze verleidelijke, licht rozé champagne werd door de hotelschool Ter Duinen gebruikt als huischampagne voor de festiviteiten van hun 70-jarig bestaan. 
Het is een assemblage van de brut tradition champagne van Prévoteau-Perrier, met Pinot Noir afkomstig van vieilles vignes, op eiken vaten gerijpt.  
Fijne en elegante neus, met evenwichtige aroma's van rood fruit.
Deze lichte, uiterst aangename rosé champagne mag gerust de "signature" van het
huis genoemd worden.

Regio:

  • Champagne

Land:

  • Frankrijk

Wijnbouwer:

Champagne Prévoteau-Perrier

De basis van de champagne Prévoteau - Perrier ligt in 1946,  bij het huwelijk tussen Henri Prévoteau en Alice Perrier.  Hun zoon Patrice, bouwde samen met zijn echtgenote Claude dit champagnehuis verder uit,  en momenteel zijn het hun dochter
Delphine, en diens echtgenoot Christophe Boudard die aan het roer staan.
In 2015 werd Christophe Boudard van Prévoteau Perrier finalist in de prestigieueze wedstrijd "Jeunes Talents du Champagne"

"Klein producten, grote kwaliteit.  Hard werken en steeds met liefde voor het vak, dat is ongetwijfeld het recept achter dit succesverhaal. Een absolute aanrader!" Alain Bloeykens in Het Nieuwsblad

meer over Champagne Prévoteau-Perrier ...

Onze POPup in Halle is definitief gesloten.  Onze wijnen zijn opnieuw verhuisd naar Heikruis en daar te koop.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: