Food & Wines

 

 

Maison Antech

Frankrijk - Limoux

 

De basis van dit huis ligt 6 generaties geleden,  wanneer Eugénie als één van de enige en eerste in de vrouwen in de Languedoc actief deelneemt aan het leven op en rond de wijngaard. In 1931 trouwt Marguerite, nichtje van Eugenie met Edmond Antech,  wijnbouwer in de streek, die het dagelijkse  beheer van het wijndomein voortaan voor zijn rekening neemt, en daarbij een veel commerciëlere aanpak heeft.

Diens zonen, Georges en Roger leiden later het huis volgens dezelfde filosofie: de geschiedenis behouden, waarbij traditie en moderniseren hand in hand gaan, dit alles met het oog op de productie van uitzonderlijke wijnen.  Zou richt Georges zich vooral op de commerciele aanpak, terwijl Roger de technische aspecten voor zijn rekening neemt.  Het is dit prachtige team dat uiteindelijk zijn naam zal verlenen aan dit familiebedrijf.

Uiteindelijk zal vanaf 1996 Françoise Antech-Grazeau het dagelijkse beheer van haar vader en oom overnemen.  Vanaf dan bevestigd zij de Antech-stijl, nog steeds bijgestaan door Georges en Roger.

Wijnmaken, assembleren, proeven, genieten, creëren, ontwikkelen, verbeteren,  delen, overtuigen, ...  een werk van alle tijden.  Zij engageren zich sterk voor duurzaam beleid en het toepassen van alle hygiënische normen, waardoor ze streng toezien op de kwaliteit en authenticiteit van hun producten.  

 

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: