Food & Wines

 

 

Joël Duffau - Château La Mothe du Barry

Frankrijk - Bordeaux

 

Reeds 9 generaties op rij doen in de gemeente Moulon, in het departement van de Gironde, in het wijngebied Entre-Deux-Mers, aan wijnbouw.  Het is huidig eigenaar/wijnmaker Joël Duffau die sinds 1985 aan het roer staat.
Tijdens zijn studie en talrijke stages in diverse Franse en buitenlandse wijnregio's heeft hij steeds de deur open gelaten voor invloeden en technieken van buitenaf. Er was een zeker verlangen naar constante ontdekkingen, alsook een permanente invraagstelling.  Het is zijn passie voor het terroir, zo typisch voor de Entre-Deux-Mers, en de wens om terug te keren naar eerlijkere waarden, die er voor hebben gezorgd dat hij sinds 2010 begonnen is met de omschakeling naar biologische teelt.  In dat jaar werd ook de eerste fles van zijn "sulfiet-vrije" wijn; La Cuve à mon Loup, gebotteld.
Vanaf 2013 brengt hij de wijnen van Château La Mothe du Barry onder gecertifieerd Bio-label op de markt.

displaymeta_WijnKleurmeta_WijnServeerTipinfo_countrymeta_WijnRegiometa_WijnTypeSluitingmeta_WijnDruivenSoort

Joël Duffau - La Mothe du Barry Blanc

Frankrijk - Entre Deux Mers
 
Al de charme van de Entre-Deux-Mers in een fles...
 
 
 
witLichte maaltijden|Exotische gerechten|Salades|AperitiefFrankrijkAOC Entre-deux-MersKurkSauvignon Blanc|Muscadelle|Sémillon

Joël Duffau - Vieilles vignes

Frankrijk - Bordeaux
 
De perfecte harmonie tussen de générositeit van Merlot, zijn aroma's van rijp zwart fruit, en de exacte houtopvoeding maken van deze cuvée een waar pareltje.
 
 
 
roodRijke vleesschotels|Vleesgerechten|Licht wild|Gegrild vlees|GebraadFrankrijkAOC Bordeaux SupèrieurKurkMerlot

Joël Duffau - La Cuve à Mon Loup

Frankrijk - Bordeaux
 
Met deze wijn heeft Joël Duffau alvast zijn duidelijk doel bereikt:  een cuvée vinifieren zonder toevoeging van sulfiet. "Het was zeker geen eenvoudig avontuur, en vaak kreek ik op tegen argumenten die zeiden dat het onmogelijk was, Bij iedere nieuwe jaargang is het mijn doel om de eenvoudigste uitdrukking van mijn terroir te onthullen."
 
 
 
roodLamsvlees|Vlees in saus|Eend|Krachtige gerechten|Gebraad|Kruidige gerechtenFrankrijkAOC BordeauxKurkMerlot

Joël Duffau - Cuvée Le Barry

Frankrijk - Bordeaux
 
Deze cuvée is een blend van 25% Cabernet Sauvignon en 75% Merlot.
Hij kreeg een opvoeding van 12 maanden op Franse eiken vaten.

 
 
 
 
roodRijke vleesschotels|Stoofpotjes|Krachtige gerechten|WildFrankrijkAOP BordeauxKurkMerlot|Cabernet Sauvignon

Joël Duffau - Château la Mothe du Barry

Frankrijk - Bordeaux
 
Deze 100% biologische Bordeaux-supérieur is het perfecte bewijs dat lekkere Bordeaux niet duur hoeft te zijn, bovendien is zijn Bio-label een extra troef.
 
 
 
roodLamsvlees|Licht wild|Wild|Gegrild vlees|GebraadFrankrijkAOP BordeauxKurkMerlot
displaymeta_WijnKleurmeta_WijnServeerTipinfo_countrymeta_WijnRegiometa_WijnTypeSluitingmeta_WijnDruivenSoort

Op donderdag 18 januari 2018 zal de winkel uitzonderlijk gesloten zijn om 18u.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden